Apollo 7 - Agona

Go to content
Apollo 7
Detta affärs- och bostadshus är uppfört år 1926 och är en av de främsta representanterna för "Nybrojugend" i staden. Det som mest kännetecknar stilen är putsfasad med markanta frontespiser i böljande former, här närmast i barockjugend, vanligen i kombination med symmetrisk fasadkomposition. Många fina detaljer såsom det vackra centralt placerade burspråket.  Byggnaden är välbevarad och har stor betydelse för stadsbilden och uppbär ”bilden av Nybro”. Huset är mycket centralt beläget på Nybros paradgata - Storgatan.
Byggnaden i två våningsplan med inredd vindsvåning har butikslokaler i bottenvåningen och bostäder på de övre planen. Bostäderna är fördelade på två tvårumslägenheter och fyra trerumslägenheter. Trevlig innergård med plats för härlig samvaro. Två av trerumslägenheterna är belägna i det charmiga gårdshuset som uppfördes år 1989/1990, båda bostäderna har egna trevliga täppor.

I lokalerna återfinns den välrenommerade damklädesbutiken Magazine Lou sedan 30 år tillbaka och parfymeriet Cazandra.
Här har man nära till allt som Nybro har att erbjuda. En kort promenad bort finns järnvägsstationen med utmärkta pendlingsmöjligheter till både Kalmar och Växjö.
Fastigheten ingår i Nybro kommuns särskilt värdefulla byggnader.
 
 
Källa: Kulturhistoriskt värdefull bebyggelse i Nybro stad 2010.
(Kalmar läns museum, byggnadsantikvarisk rapport januari 2011)

APOLLO 7
Storgatan 7, Fabriksgatan 2
Fastighetsbeteckning: Apollo 7
Område: Centrum
Byggår: 1926/1989-90
Bostäder: 6 st
Lokaler: 197 kvm


AVSTÅND
Tågstation: 200 m
Restauranger & caféer: 20 m
Motion: 500 m
Köpcentrum & gallerior: 50 m
Back to content